De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Werken
  • Economie
  • Ontwikkeling Nieuwe Bunders in Maasmechelen biedt ruimte voor minstens 500 nieuwe jobs
Raf Terwingen, Stijn Bijnens en Erik Gerits ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Ontwikkeling Nieuwe Bunders in Maasmechelen biedt ruimte voor minstens 500 nieuwe jobs

donderdag, 04 mei 2017

De gemeente Maasmechelen, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM gaan samenwerken om het bedrijventerrein Nieuwe Bunders te ontwikkelen. "De ontwikkeling van dit terrein is zeer belangrijk voor het Maasland, een regio die al meerdere jaren kampt met een hoge werkloosheid en een tekort aan vacatures. Het nieuwe 74 ha grote bedrijventerrein geeft nieuwe kansen voor het aantrekken van nieuwe bedrijven die voor nieuwe jobs in de regio kunnen zorgen. Uitgaande van een bebouwingsgraad van 50 % vloeroppervlakte en de tewerkstellingsnorm van minimum 15 personen per bebouwde hectare, zou de realisatie van Nieuwe Bunders minstens 500 tewerkstellingsplaatsen kunnen opleveren", aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter van POM Limburg Erik Gerits.

Het te ontwikkelen bedrijventerrein Nieuwe Bunders kreeg in 2013 met het Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan (PRUP) "Afbakening kleinstedelijk gebied Maasmechelen" een herbestemming. Op vraag van de gemeente heeft POM Limburg vervolgens een masterplan laten opmaken voor de ontwikkelingsmogelijkheden van het 74 ha grote bedrijventerrein.

Het terrein komt tegenover het bestaande terrein Oude Bunders aan de Rijksweg, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E314. Hierdoor zijn directe verbindingen naar Vlaanderen, Luik, Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied mogelijk.

Voor de ontwikkeling van het terrein is een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Maasmechelen, POM Limburg en LRM getekend. Na onteigening van het terrein door POM Limburg worden de gronden overgedragen aan LRM met het oog op de verdere ontwikkeling van het terrein. "Wij geloven in het potentieel van deze strategische locatie", aldus Stijn Bijnens, ceo LRM.

Opsteker voor het Maasland

Erik Gerits, gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Limburg: "Deze bedrijfsterreinontwikkeling past perfect in het SALK-uitvoeringsplan om het aanbod aan attractieve, hedendaagse bedrijventerreinen in de provincie te verhogen. De ontwikkeling van Nieuwe Bunders is een enorme opsteker voor de economie in het Maasland en bij uitbreiding in de hele provincie. De ontwikkeling van het regionale bedrijventerrein Nieuwe Bunders zal een positief effect op de tewerkstelling in de regio hebben."

De gemeente Maasmechelen zal alles in het werk stellen om kandidaat-bedrijven ten volle te ondersteunen wanneer ze zich hier willen vestigen.

Lees het volledige persbericht

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Werken
  • Economie
  • Ontwikkeling Nieuwe Bunders in Maasmechelen biedt ruimte voor minstens 500 nieuwe jobs