De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Professionalisering ICT & electronica, bouw en sociale innovatie

PXL en UCLL zorgen ervoor dat KMO's met groei- en innovatievraagstukken kunnen rekenen op advies op maat van onderzoekers binnen deze expertisedomeinen.

Het professionaliseringsloket ICT & Elektronica, bouw en sociale innovatie sensibiliseert en informeert in dit project Limburgse kmo’s en organisaties over professionaliserings-en innovatie groei-opportuniteiten in de betreffende expertisedomeinen. Via generieke maar ook domeinspecifieke infosessies wordt de expertise van de hogeschool ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde bedrijven. Daaropvolgend kan een professionaliseringstraject op maat opgestart worden met ondermeer een intakegesprek, doorgedreven vraagarticulatie door een domeinspecifieke onderzoeksexpert, adviesverstrekking doorverwijzing en idealiter voorbereiding tot opstart van contractonderzoek met een gepast subsidiekanaal.

Dit project zal bijdragen tot de valorisatie van het kwaliteitsvolle praktijkgerichte onderzoek van de Limburgse hogescholen naar de bedrijven met als doel professional excellence te realiseren. Hiermee trachten we als bondgenoot met de Limburgse kmo’s een antwoord te bieden op de snel veranderende technische en maatschappelijke noden om de concurrentieslagkracht van deze bedrijven te versterken.

Doelgroep

  • Bedrijven en organisaties in de vermelde sectoren
  • Sectortrekkers
  • Intermediaire innovatieadviseurs voor (KMO-)bedrijven: o.a. Innovatiecentrum Limburg
  • Expert-onderzoekers Hogescholen PXL, UC-Leuven Limburg

Dit project wil zowel profit als non-profit sector aanspreken en op zoek gaan naar de multidisciplinariteit waarbij profit en non-profit in co-creatie meerwaarde kunnen realiseren voor de regio en maatschappij. Samenwerkingen opstellen over de sectoren heen is hierbij een belangrijke meerwaarde die we binnen dit project beter kunnen faciliteren.