De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

2014-09-29 Limburgse kinderopvang opnieuw versterkt dankzij SALK-middelen

maandag, 29 september 2014

In het kader van SALK investeert het provinciebestuur 3 miljoen euro in de Limburgse kinderopvang voor baby’s en peuters. Begin juli werden al 120 plaatsen toegekend waar de ouders een prijs betalen op basis van hun inkomen.  Vandaag wordt een tweede oproep gepubliceerd op de website van "Kind en Gezin". Deze keer gaat het om 90 plaatsen. Het provinciebestuur wil ook inzetten op kwaliteit en duurzaamheid van de kinderopvang. Daarom voorziet de provincie samen met PCBO (Limburgs Steunpunt Kinderopvang) gedurende 4 jaar extra begeleiding voor alle organisatoren kinderopvang.

“Net zoals bij de vorige oproep, kunnen enkel initiatieven uit die gemeenten waar de problematiek het grootst is, in aanmerking komen voor deze plaatsen. We houden daarbij rekening met het aantal kinderopvangplaatsen per honderd kinderen en met de kansarmoede-indicator van K&G. De lijst ziet er anders uit dan bij de vorige oproep omdat rekening wordt gehouden met de nieuwe plaatsen die intussen toegekend werden. Het gaat, in alfabetische volgorde, om volgende gemeenten: Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen en Tessenderlo”, duidt gedeputeerde Frank Smeets (CD&V).

Alle informatie over de criteria, het beslissingskader en de manier waarop je een aanvraag kunt indienen, vind je vanaf vandaag (maandag 29 september) op de website http://www.kindengezin.be/.

Om kandidaat-starters maximaal te ondersteunen, organiseert PCBO samen met Agentschap Ondernemen een informatiesessie over het invullen van een "Startkompas - Kinderopvang". Dit is een instrument waarmee initiatiefnemers financieel en organisatorisch de haalbaarheid van een kinderopvangproject kunnen inschatten.

De bijeenkomst vindt plaats in het Provinciehuis (Blok F  - Europazaal, Universiteitslaan 1, B-3500 Hasselt) op donderdag 23 oktober 2014 om 19 u. 
Graag je aanwezigheid bevestigen via pcbo@limburg.be of tel. 011 30 59 38.